Informacje ogólne
Data aktualizacji:
2019-05-10
Identyfikator produktu
Olej z opuncji figowej
Nazwa substancji
Olej z opuncji figowej
Zidentyfikowane zastosowania:
Przemysł kosmetyczny
Ikony w Karta Charakterystyki
informacje o firmie
Firma
zrób sobie krem
adres e-mail
zrobsobiekrem@zrobsobiekrem.pl
Informacje GHS
Słowo sygnału
Brak
Sekcja 2
2.1. Klasyfikacja substancji lub mieszaniny
67/548 / EWG) Ten produkt nie jest niebezpieczny zgodnie z rozporządzeniem REACH 1907/2006. Klasyfikacja (EU1272 / 2008) Ten produkt nie należy do żadnej listy substancji, które są rzekomo niebezpieczne dla zdrowia ludzi lub zwierząt zgodnie z Rozporządzeniem UE 1272/2008 i wszelkimi dalszymi zmianami, ani do tych, które mają uznane limity ekspozycyjne. Należy zachować ostrożność podczas obchodzenia się z gorącym olejem, ponieważ może to stanowić zagrożenie poparzenia. Wycieki mogą stanowić ryzyko poślizgnięcia.
2.2. Elementy oznakowania
Etykieta zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 1272/2008. Brak
Hasło ostrzegawcze
Brak Zawiera brak. Oświadczenia o zagrożeniach Brak. Brak
Zwroty wskazujące środki ostrożności
Brak
Uzupełniające elementy etykiety
Żadne
Inne informacje
Pełne sformułowania dotyczące ryzyka i bezpieczeństwa
2.3. Inne zagrożenia
Niekorzystne właściwości fizykochemiczne Brak. Niekorzystny wpływ na zdrowie ludzi Brak.